Кадър: BulgariaOnAirРодните пътища се оборудваха с още радари и камери, КАТ издава все повече

...
Кадър: BulgariaOnAirРодните пътища се оборудваха с още радари и камери, КАТ издава все повече
Коментари Харесай

Радари и камери борят скоростта, а шофьорите се оплакват: Тормоз!

Кадър: BulgariaOnAir

Родните пътища се оборудваха с още радари и камери, КАТ издава от ден на ден фишове, и въпреки всичко черната статистика не се трансформира.

Бившият шеф на " Пътна полиция " Алекси Стратиев сподели пред  Bulgaria ON AIR , че няма по какъв начин една мярка да даде мигновен резултат.

" Трябва прочут интервал, в който тези ограничения ще се усетят. Сега починалите са по-малко от предходната година, уповавам се тази наклонност да продължи до края на годината, което значи тази година починалите да са по-малко от предходната ", изясни Стратиев.

Христо Радков от Българското обединяване на водачите пък беше безапелационен, че множеството камери и радари на пътищата в страната са нараснали издевателството над водачите. Той сподели, че след влизането на последните ограничения против нарушителите на пътя, като събаряне на номера и лишаване на брошура за разнообразни нарушавания, съвсем няма разлика в броя на починалите.

" Преди това са 701 починали, след влизането на тези ограничения, за които имаме 15 хиляди свалени номера, 20 хиляди отнети книжки и доста огромен брой наказетелни постановления, са 698 починалите ", аргументира се Радков.

Той укори пътните служители на реда, че би трябвало да подкрепят трафика, а освен да го управляват. Радков беше безапелационен, че това ще способства доста за намаляването на пътния травматизъм.

Алекси Стратиев пък се разгласи за повече стационарни камери, които съгласно него са най-ефективни в битката с превишената скорост.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР